Informare|

În data de 17 februarie 2024, s-a desfășurat conferința anuală a slujitorilor penticostali din cadrul zonei Bucovinei-Cernăuți, găzduită de biserica „Betel” din Cernăuți. La eveniment au participat 271 de delegați și 15 invitați reprezentând 83 de comunități.

La eveniment au participat Anatoliy Kozachok, episcopul senior al Bisericii Ucrainene a Creștinilor de Credință Evanghelică (UCHWE), Liviu Axinte, vicepreședintele Cultului Creștin Penticostal din România, George Cazacu, misionar din România și Ruslan Domnitsak, președintele Consiliului Raional din Cernăuți. Conferința a beneficiat și de participarea unor oaspeți din Chile și alte țări, oferind un cadru divers și internațional evenimentului.

Mesajele transmise au fost de încurajare pentru oștenii/slujitorii Domnului care chiar și în vremuri de război aprig au ales să rămână și să lupte pentru biserica lui Hristos. Mesajul de bază a fost transmis de fratele pastor Liviu Axinte, vicepreședintele Cultului Creștin Penticostal pe România, cu o forță spirituală venită nu numai din Cuvânt, dar și din experiența unui tată spiritual care ne-a împărtășit atât bucuriile cât și durerile slujirii. Astfel că fratele Liviu Axinte a încercat să răspundă la întrebarea: Cum trebuie predată ștafeta generației tinere într-un mod dumnezeiesc și elegant?

Vorbind despre transferul de autoritate dintre Ilie și Elisei (cf. 2 Împărați 2:1-13), fratele Liviu Axinte a accentuat faptul că slujitorii în vârstă trebuie să se investească din timp în slujitorii tineri, iar mantaua/autoritatea trebuie „aruncată” pe umerii lui Elisei și nu așteptat să fie trasă cu forța de pe umerii lui Ilie.
Și acesta este adevărul:

„Nu există succes fără succesor!” (John Maxwell).
„Dumnezeu își îngroapă slujitorii dar niciodată slujirea!” (John Wesley).
Conferința a fost una duhovnicească și caldă pentru că slujitorii din Ucraina sunt oameni care Îl iubesc sincer pe Domnul Isus!
A consemnat: Gabi Floruț, prezbiter în Biserica Penticostală „Betel” din Oradea

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Search Window