Informare|

Istoria sportului este plină de cluburi populate cu o pleiadă de staruri, jucători cu abilități strălucitoare și talent incontestabil, care, paradoxal, nu au reușit să obțină victorii semnificative în competițiile majore, din cauza lipsei de coeziune și echilibru în echipă. Individualismul poate submina spiritul de echipă și coordonarea colectivă. În loc să formeze un front unit împotriva adversarilor, aceste echipe pot fi divizate de ego-uri puternice și dorințe personale de a străluci pe teren. Astfel, chiar dacă unele cluburi sportive au reușit să achiziționeze o colecție de talente, lipsa unei echipe bine închegate i-a împiedicat să-și îndeplinească adevăratul potențial și să obțină succesul scontat.

În mod similar, unele biserici pot întâmpina provocări atunci când membrii lor se concentrează prea mult pe aspectele individuale, neglijând unitatea și colaborarea colectivă. O biserică poate fi formată dintr-o mulțime de credincioși foarte înzestrați, fiecare având daruri unice și chemări speciale. Cu toate acestea, în lipsa unei coeziuni și a unei viziuni comune în cadrul echipei, bunul mers pe termen lung poate ușor fi pus în pericol.

Totuși, argumentul fundamental în formarea unei echipe în cadrul spațiului ecleziastic nu este sportul sau vreo altă activitate seculară, ci Scriptura. Însuși Isus a format o echipă care să lucreze împreună pentru a împlini planul lui Dumnezeu după înălțarea Sa la cer. Pavel este un alt exemplu semnificativ, pentru că el nu a fost un lider singuratic, ci întotdeauna s-a însoțit de mulți tovarăși de slujbă în călătoriile misionare.

Am trăit în mod personal adevărul proverbului: „Cu o floare nu se face primăvară”. În primăvara anului 2019 am decis să răspundem chemării Domnului și să ne mutăm din Lleida, Spania, împreună cu soția și copiii, în orașul Băbeni, județul Vâlcea.

La început, totul părea să meargă bine. Biserica creștea, membrii erau vizitați, iar săracii și orfanii primeau asistență. Evanghelia era răspândită atât în spațiul fizic, cât și în cel online, până când am dat de un blocaj.

Dar eu am ajuns rapid la capătul puterilor. Eram implicat într-o multitudine de activități, iar minusurile, defectele și limitările mele începeau să se reflecte asupra lucrării, deoarece nu mai aveam timpul necesar pentru pregătire, iar responsabilitățile familiale rămâneau neglijate. Lista sarcinilor creștea zilnic, în timp ce orele zilei păreau să devină din ce în ce mai puține.

Aveam de ales între a mă mulțumi cu „biserica mea” sau a căuta călăuzire din partea Domnului pentru a ști cum să contribui în continuare la creșterea Împărăției Sale. Adoptând a doua variantă, am cerut ajutorul Domnului. Curând după aceea, pandemia de COVID-19 a lovit, oferindu-mi timpul necesar pentru a mă apropia mai mult de Domnul, pentru a mă echipa mai bine și pentru a-mi refocaliza slujirea.

Răspunsul Domnului la situația mea a fost clar: ECHIPA. Așa că am început să mă rog în această privință. Intervenția Domnului nu a întârziat să apară, astfel că în zona centrală a județului Vâlcea, o zonă cu mai multe orașe fără biserică penticostală, s-au mutat mai multe persoane, inclusiv evangheliști AREA.

Astăzi, împreună cu biserica-mamă, Biserica Penticostală „Vestea Bună” din Râmnicu Vâlcea, și alături de Daniel Cristea din Băile Govora, Marius Rogojan din Călimănești și alții, putem slujii complementar, împărțindu-ne sarcinile în mod armonios, conform darurilor pe care Dumnezeu ni le-a dăruit, putem să ne rugăm împreună, să ne sfătuim, să ne încurajăm și să veghem unii asupra altora pentru ca lucrarea să fie realizată în mod eficient.

Munca individuală poate părea inițial mai rapidă și mai eficientă, fiind simplă și lipsită de necesitatea comunicării și coordonării cu alții. Cu toate acestea, această abordare adesea generează rezultate doar pe termen scurt și poate fi limitată de perspectivele și abilitățile individuale.

Pe de altă parte, munca în echipă poate fi un proces mai greoi, în care pot apărea conflicte și dificultăți de comunicare. Dar echipa poate beneficia și de o gamă mai largă de competențe, experiențe și idei. Prin colaborare și cooperare, membrii echipei pot depăși obstacolele și pot obține rezultate mai mari și mai bune pe termen lung, deoarece fiecare contribuie la succesul colectiv prin împărtășirea resurselor și a expertizei lor. În plus, chiar și atunci când un slujitor nu mai poate continua din varii motive, există o echipă solidă în jur, astfel că lucrarea poate continua.
Conceptul de lucru în echipă trebuie să depășească granițele locale. În multe cazuri, în zonele slab evanghelizate, inclusiv bisericile-mamă sunt disfuncționale din cauza lipsei de slujitori. E trist când bisericile nu reușesc să formeze o echipă solidă care să lucreze la extinderea Împărăției lui Dumnezeu, ci sunt în competiție ca starurile din lumea sportului. Rodirea unei biserici este evidențiată prin numărul candidaților la botez, dar adevăratul rod al unui pom nu este fructul în sine, ci un alt pom care face fructe.

Dorința de a acționa singur în slujire provine din egoism și mândrie. Adesea, individualismul este justificat de teama de a dezamăgi ceilalți membri ai echipei. Încrederea în ceilalți și responsabilizarea lor va demonstra încrederea în Capul Bisericii, în timp ce monopolizarea va arăta lipsă de încredere și respect față de Dumnezeu.

Niciunul dintre noi nu este de neînlocuit, chiar dacă fiecare dintre noi are o importanță vitală. Liderii creștini sunt eficienți atunci când învață să fie parte a unei echipe, dând credit colaboratorilor și toată slava lui Hristos. Este incredibil ce poate realiza o echipă când Hristos primește slava!

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Search Window