Informare|

Pastorul Romu Mocan s-a născut în data de 3 noiembrie 1954, în localitatea Codor, un mic sat de lângă Dej, în familia lui Ioan și Reghina Mocan ca cel de-al 5-lea copil.
A iubit jocurile copilăriei, dar a și abordat cu seriozitate din primii ani disciplinele școlare, fiind un elev eminent. Alături de surorile lui mai mari și de fratele său s-a implicat activ în viața bisericii, însușindu-și exemplul părinților lui care se numărau printre primii 12 credincioși ai Bisericii Penticostale din Dej.

La vârsta de 19 ani a încheiat legământ cu Domnul Isus prin botezul în apă, la data de 31 august 1973, iar trei ani mai târziu, la 17 februarie 1977, a fost botezat cu Duhul Sfânt.
În data de 9 mai 1976, s-a căsătorit cu Ana, cea care i-a devenit soție și alături de care a străbătut un frumos drum al căsniciei timp de 48 de ani, nelipsiți de încercări și griji, dar ancorați deplin în bunătatea și credincioșia lui Dumnezeu. Prin harul Său, Dumnezeu le-a binecuvântat căminul dăruindu-le 14 copii — 8 băieți și 6 fete — iar apoi, prin aceștia, 54 de nepoți. Unul din momentele sfâșietoare din viața de familie a pastorului Romu Mocan a fost în anul 1994 când, la vârsta de doar 10 ani, Dumnezeu l-a luat acasă pe Flaviu, cel de-al 6-lea născut. Despărțirea a fost atunci extrem de dureroasă, dar și în acea situație el și familia au dat dovadă de tărie, acceptând cu demnitate și în liniște, voia Domnului.

Familia pastorului Romu Mocan a fost și este o mărturie vie a echilibrului pe care a știut să-l păstreze între slujirea publică a bisericilor și responsabilitățile familiale. El a fost nu doar un lider spiritual remarcabil, ci și un model de integritate morală și devotament familial.

A început slujirea duhovnicească în Biserica din Dej, la vârsta de 15 ani, la început prin îndemnuri la timpul de rugăciune, iar de la vârsta de 17 ani vestind cuvântul Domnului prin predicare. Implicarea în slujirea lui Dumnezeu și devotamentul lui au fost apreciate și apoi validate prin decizia fraților de a-l ordina ca diacon în data de 25 octombrie 1978, în satul Chiuiești din județul Cluj.

Înțelegând chemarea lui divină și potențialul său deosebit, fratele pastor Sandu Marin l-a îndrumat să-și aprofundeze cunoștințele teologice. Astfel, a urmat și a absolvit cursurile Seminarului Teologic Penticostal din București, promoția 1980-1984.

Imediat după absolvirea Seminarului, a fost ordinat la data de 25 noiembrie 1984 ca pastor al Bisericii Penticostale Nr.1 din Dej și al sectorului de biserici arondat acesteia, până la pensionarea sa, în anul 2020.

Pe lângă responsabilitățile spirituale locale, a ocupat și funcții de conducere la nivel național, fiind vicepreședinte și secretar general al Cultului Creștin Penticostal din România, de asemenea având atribuții și în cadrul bisericilor penticostale române din diaspora. A contribuit la conturarea și promovarea valorilor spirituale autentice în cadrul comunității creștine și în societate.
Pastorul Romu Mocan a fost recunoscut ca un om al lui Dumnezeu integru, un predicator dinamic cu o deosebită însoțire și ungere din partea lui Dumnezeu, profund cunoscător al Scripturilor Sfinte, un luptător neobosit și apărător vajnic al adevărului divin.

Prin plecarea sa în veșnicie, familia Mocan și comunitatea penticostală din România și din diaspora, se despart pentru o vreme de cel care a fost soț, tată, bunic, și un recunoscut lider al Bisericii Penticostale, pastorul Romu Mocan.

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Search Window