Informare|

Miercuri, 10 aprilie 2024, a avut loc întâlnirea dintre prim-ministrul Guvernului României, domnul Ion-Marcel Ciolacu, reprezentanți ai statului român și cei ai cultelor religioase recunoscute din România. Întâlnirea a fost găzduită în Sufrageria Regală din cadrul Muzeului Național de Artă al României.

La eveniment au mai participat președintele Senatului României, Nicolae Ionel Ciucă, vice-premierul Marian Neacșu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, secretarul de stat pentru culte, Ciprian-Vasile Olinici, Teodora Preoteasa, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, președintele UDMR, Kelemen Hunor, alături de reprezentanții ai Secretariatului de Stat pentru Culte și ai Institutului Național de Statistică.

Din partea Cultului Creștin Penticostal au participat președintele Ioan Filip și secretarul general, Simon Bumbar. În cadrul evenimentului, au fost abordate teme care privesc viața religioasă din România, precum și perspectivele consolidării parteneriatului dintre stat și culte.

„Am convingerea că prin instituțiile abilitate, în mod deosebit Secretariatul de Stat pentru Culte, vom reuși să diversificăm modalitățile prin care Guvernul va sprijini activitățile cultelor, împlinind astfel promisiunea făcută în octombrie 2023 de a valorifica într-o și mai mare măsură potențialul pe care cultele îl au în domeniul social-filantropic, medical și educațional. În plus, există oportunități concrete în accesarea de fonduri europene pentru proiecte comune în ceea ce privește asistența persoanelor dependente sau sprijinirea familiilor monoparentale sau vulnerabile”, a subliniat în cuvântul său premierul României.

Președintele Cultului Creștin Penticostal, pastorul Ioan Filip a adresat un mesaj liderilor prezenți în care a prezentat o serie de propuneri importante pentru apărarea valorilor creștine, a familiei, a libertății religioase și a activității sociale a bisericii.

Una dintre propunerile întâlnirii a constat și în inițierea declarării unei Zile a Libertății Religioase și a contribuției cultelor la binele social în România, data propusă fiind cea de 16 mai, pentru a marca semnarea de către toți reprezentanții cultelor din România, la Snagov, în 16 mai 2000, a unei declarații comune cu privire la integrarea României în Uniunea Europeană, o premieră în România post-decembristă.

Puteți citi declarația integrală a președintelui Cultului Penticostal pe pagina de Facebook a Cultului Creștin Penticostal, folosind codul QR de mai jos:

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Search Window