Activitate publica|

Declarația Cultului Creștin Penticostal, adoptată în cadrul Conferinței Naționale Pastorale cu privire la evenimentele din Israel

Sovata, 13 octombrie 2023

Profund tulburați de evenimentele tragice survenite la finalul sărbătorii Sukkot, când gruparea teroristă Hamas a atacat sudul Israelului cu mii de rachete și a ucis peste 1.200 de israelieni, participanții la Conferința națională a pastorilor penticostali români își exprimă solidaritatea cu poporul evreu, a cărui existență a fost amenințată în numeroase rânduri de la reînființarea lui ca stat modern, în 14 mai 1948.

Cultul Creștin Penticostal din România condamnă cu fermitate barbaria grupării teroriste Hamas, în al cărei document fondator, dat publicității în 1988, se afirmă că „teritoriul Palestinei este proprietate consacrată pentru generațiile musulmane până la Judecata de Apoi” și că singurul mijloc de împlinire a scopurilor acestei grupări este jihadul.

Dată fiind legătura strânsă dintre poporul evreu și vatra lui istorică, unde s-a cristalizat identitatea religioasă și politică a evreilor și unde au fost plămădite valori spirituale universale, afirmăm cu tărie dreptul poporului evreu de a-și cultiva și practica în pace bogata moștenire spirituală, pentru a da astfel mărturie întregii lumi cu privire la credincioșia lui Dumnezeu.

Pe această cale le reamintim credincioșilor penticostali îndemnul de a înălța rugăciuni pentru pacea Ierusalimului și a întregii regiuni. Unii dintre evrei și palestinieni L-au cunoscut pe Hristos ca Mântuitor și sunt frații noștri în Domnul, fie că trăiesc în Israel sau în fâșia Gaza. În așteptarea revenirii Domnului Isus, ne reînnoim încrederea că doar întâlnirea cu Prințul Păcii, Domnul și Mântuitorul nostru Isus Hristos poate aduce o pace veritabilă în lume.

Dumnezeu să aducă pacea Sa peste Israel și peste Orientul Mijlociu!

Președinte,                                                                                                 Secretar,

Pastor Ioan Filip                                                              Pastor, Simion Bumbar

7 Replies to “Declarația Cultului Creștin Penticostal cu privire la evenimentele din Israel”

 1. Vasile Cociorvan says:

  Dumnezeu să aibă milă de toți. Dumnezeu să binecuvinteze toate națiunile lumii, inclusiv, pe Israel, cu mântuire, armonie și pace.

 2. Razboinicul Paci says:

  “valori spirituale universale”

 3. Paul Parus says:

  Pacea Domnului Isus Hristos sa fie peste poporul sau 🙏

  • Iacob Berghianu says:

   Felicitari pentru aceasta dovada clara de solidaritate cu Israel, care se va intoarce in curand, ca natiune, “spre Cel pe care L-a strapuns”, alaturi de stramosii nostri Romani si de lumea intreaga!

 4. Pădurariu Cristian says:

  Bunul Dumnezeu să binecuvinteze întreaga fratietate🙏

 5. ButeanVasile says:

  Domnul să binecuvinteze poporul Israel,cu pace și prosperitate,Domnul să binecuvinteze toate popoarele lumi,cu pace și liniște sufletească Amin

 6. Ion says:

  Dumnezeu sa aibă mila de Israel.Ne rugam pentru pacea în Israel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Search Window