Informare|

Și ce ai auzit de la mine înaintea multor martori încredințează unor oameni de încredere, care să fie în stare să‑i învețe și pe alții!
(2 Timotei 2:2)

Colegiul Biblic „Veritas” face parte din Veritas College International și a apărut ca răspuns la nevoia bisericilor locale de a avea lideri bine pregătiți în a înțelege și explica altora textul biblic. Pentru că mulți credincioși nu își permit costurile și sacrificiile aferente studierii Scripturii în sistemul de învățământ clasic, „Veritas” apare cu scopul declarat de a duce teologia, și în special exegeza, în biserici. De la o grupă, în Biserica Penticostală „Filadelfia” Timișoara, s-a ajuns la 425 de grupe doar în România, iar curriculum „Veritas” este predat în 49 de țări pentru zeci de mii de oameni interesați să cunoască Biblia.

Viziunea Colegiului Biblic „Veritas” este aceea de a angrena credincioșii în studierea Scripturii, pentru a fi în stare să o înțeleagă, să o aplice și mai apoi să transmită și altora cunoștințele lor. În vederea împlinirii acestei viziuni, în timpul petrecut împreună, domeniul de lucru este aproape exclusiv Sfânta Scriptură. Programul de studiu dezvoltat de Colegiul Biblic Veritas urmează studierea Scripturii, prin deprinderea cu abilități exegetice, în funcție de tipul de literatură: Studiul se realizează pe parcursul a 4 module, începând cu Epistolele Noului Testament, continuând cu narațiunile istorice ale Vechiului Testament, mai apoi studiem poezia și cărțile profetice din Vechiul Testament, iar în cadrul modulului 4 analizăm Evangheliile și literatura profetică a Noului Testament. În toate modulele se aplică toți pașii exegezei, care includ analizarea contextului cultural-istoric al scrierii, analizarea contextului literar, analizarea discursului sau raportarea ideii exegetice la cadrul biblic și teologic lărgit, pentru a ne asigura că ajungem la concluziile la care scriitorul sacru ar fi dorit să ajungem.

În anul 2024, Colegiul Biblic „Veritas” România își desfășoară activitatea atât online, prin intermediul platformei Zoom, grupe care se organizează de două ori pe an, inclusiv în perioada februarie-martie, cât și fizic, în mai multe zone ale țării. Ne dorim ca numărul participanților și al grupelor să crească, iar absolvenții noștri să poată fi folositori Împărăției lui Dumnezeu!

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Search Window