Informare|

Anul 1973 a fost anul în care au început să se scrie filele de istorie ale bisericii Philadelphia din Chicago. A fost anul în care pastorul George W. Galiș, împreună cu un grup de 35 de imigranți români au simțit chemarea lui Dumnezeu de a se uni, formând o biserică română în metropolă.

În cei 50 de ani care s-au scurs de atunci, biserica a avut trei pastori seniori: George W. Galiș, Petru Lascău și Florin T. Cîmpean, oameni care au dovedit că au avut o chemare specială în a păstori biserica lui Isus Hristos, oameni care au fost sensibili la vocea Duhului Sfânt.

Alături de cei 3 păstori, au mai slujit alți 62 de slujitori, pastori asistenți, prezbiteri și diaconi. O parte dintre acești slujitori au plecat la răsplătirile veșnice, alții sunt răspândiți în America și Canada, și își aduc aportul lor pentru Împărăția lui Dumnezeu peste tot acolo unde Dumnezeu îi folosește. Biserica mulțumește lui Dumnezeu pentru toți slujitorii rămași în această biserică și care slujesc azi împreună cu Pastorul Florin T. Cîmpean și cei din generația tânără.

De-a lungul anilor, Biserica Philadelphia și-a schimbat locația în cinci clădiri diferite, însă în tot acest timp deviza bisericii a fost si va rămâne: „Unitatea este posibilă doar atunci când toți avem un singur scop.” Privind retrospectiv peste cei 50 de ani de existență, îi mulțumim lui Dumnezeu pentru maturitatea spirituală a liderilor care au slujit Domnului cu smerenie și au ajutat biserica să crească numeric și spiritual. Credem cu tărie că rămânând în voia lui Dumnezeu vom putea să fim o biserică pe care nici porțile locuinței morților nu o vor birui.

Pentru toate, slava să fie a Domnului!
Rev. Ilie U. Tomuta

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Search Window