Informare|

 

Conferința Națională de Tineret

Bistrița, 31 mai – 1 iunie 2024

În apropierea versanților transilvăneni – Munții Ciuc – din care izvorăsc mari râuri care udă ogoarele țării, Dumnezeu a deschis și un izvor ceresc. Apa cercetării divine s-a revărsat din tronul harului lui Dumnezeu, iar tinerii, ca niște afluenți ai neprihănirii, s-au adunat la Bistrița. De data aceasta au venit din aval în amonte, precum cerbul care dorește izvoarele curate ale munților, fete și băieți însetați după Dumnezeu. Au venit din toate colțurile țării, motivați de aceeași sete după Hristos. S-au parcurs zeci de mii de km., cu aproape o mie de mașini.

A fost o adevărată demonstrație de forță a unei biserici vii, printre puținele biserici evanghelice din România și din Europa care mai au tineri și copii. Cândva, mamele lor erau umilite pentru că aveau familii numeroase. Acum am putut să admirăm fiii și fiicele care, printr-o conduită socio-culturală și spirituală înaltă, îmbogățesc națiunea și țin în viață societatea. Acei copii născuți în familii numeroase sunt astăzi în fruntea unor importante organizații și instituții.

Prima seară, 31 mai

Parcarea Arenei Tera Plast se umple cu mult înainte de începerea slujbei. Cu o oră înainte, tribuna dreaptă este
arhiplină. După încă jumătate de oră, arena este neîncăpătoare.

Un cor minunat, format din aproximativ 200 de tineri, cântă laudele Domnului, iar toată sala cântă împreună cu ei. Singurul înălțat în glorie prin imnurile lor este Regele regilor și Domnul domnilor, Isus Hristos. Apoi, când cei aproximativ 3000 de băieți și fete se roagă cu pasiune pentru manifestarea prezenței lui Dumnezeu, Duhul Sfânt nu  a întârziat să lase bucuria binecuvântată a slavei Sale.

Cuvântul președintelui Cultului Penticostal – Nelu Filip

Fratele Nelu Filip a transmis o pledoarie la curăție și castitate, pornind de la exemplul lui Daniel, exemplu care rămâne relevant și astăzi. Dumnezeu are și în prezent oameni de caracter, eroi ai credinței plini de înțelepciune și de Duh Sfânt. El are oameni integri și devotați pentru Împărăție.

Cu multă pasiune fratele Filip ne-a transmis chemarea de a deveni noi înșine oamenii integri ai generației noastre. Mesajul său a subliniat în egală măsură și iminenta apropiere a răsplătirilor Aceluia care binecuvântează tinerețea trăită în curăție și în slujirea semenilor. Dumnezeu este Cel care răsplătește credincioșia, așa cum ne arată istoria biblică în repetate rânduri. Tot ceea ce sacrificăm pentru neprihănire va aduce rod la vremea potrivită.

Mesaj pastor Cristi Boariu

O voce articulată a generației tinere. Cristi a înțeles de timpuriu lumea Generației Z și Alfa. Din păcate sunt mulți tineri cuprinși de patimi: tutun,  azinouri, tupefiante, alcool etc.

Prin seminarul său bine organizat, fratele Cristi a reușit să răscolească inimile și mințile tinerilor, care sub cercetarea Duhului au făcut pasul spre pocăință, la altar.

În scurtă vreme terenul de baschet a fost aproape plin de tineri din ai căror ochi curgeau lacrimi de pocăință. A fost o atmosferă pe care o doreai să rămână pentru veșnicie.

Mesaj pastor Gabi Zăgrean 

Chemarea pe care fratele Gabi a făcut-o a fost una specială: „Cine vrea să slujească Domnului? Să se pună cu totul în slujba Regelui!” Sute de tineri, fete și băieți, care nu au mai ținut cont de pantalonii călcați la dungă, de rochiile elegante, s-au prosternat pe genunchi în prezența Regelui Isus.

Prezența lui Dumnezeu era atât de puternică în manifestare încât și noi mijlocitorii simțeam că ne topim. Ne-am identificat cu ei, am îngenuncheat împreună cu ei, am plâns și am cerut îndurarea Domnului. Am încercat să ne conectăm la cer prin mijlocire profetică, să coborâm la nivelul dramelor lor, să le aducem un strop de speranță. Iar Duhul Sfânt a încununat toată slujirea.

Concluzii și mulțumiri

Comunitatea penticostală din Bistrița-Năsăud a fost la mare înălțime. O armată de tineri îmbrăcați în tricouri verzi, fiecare la postul său, ca un străjer responsabil. Cu amabilitate și prietenie, te făceau să te simți ca un prinț invitat la gala de sărbătoare a unui împărat. Echipa pastorului Victor Câmpean și-a adus aportul cu multă dedicare și a reușit o organizare impecabilă pent ru acest eveniment magnific. Ne-am despărțit cu bucuria faptului că avem mai mult decât o echipă de tineret, avem un proiect de țară, cu o generație de tineri plini de potențial. Fiecare membru al
departamentului a muncit, a adus aportul cum a putut, pe competența lui, iar rezultatul a fost ca o operă de artă, orchestrată de Marele Maestru, Dumnezeu.

 

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Search Window