Informare|

Statele occidentale se află într-un punct critic, când libertatea re­ligioasă este tot mai des sacrificată pe altarul relativismului și al falsei toleranțe.

Vă prezentăm în continuare 8 cazuri de persecuție religioasă contemporană de pe continentul european. Fiecare dintre ele evidențiază

una dintre formele de persecuție prin care creștinismul contemporan este încercat.

Ca răspuns la aceste atacuri con­certate împotriva credinței creștine, în ultima vreme au apărut organizații parabisericești care s-au specializat în apărarea celor persecutați și în promovarea unor inițiative legislative care să împiedice aceste abuzuri.

  1. Încercarea de a forța pastorii și preoții de a oficia căsătorii între persoanele de același sex.

Cu doar câteva luni în urmă, un grup de deputați din Parlamentul Marii Britanii au lansat o inițiativă prin care preoții ordinați în cadrul Bisericii Anglicane ar fi obligați să oficieze căsătorii între persoanele de același sex. Semnatarii provin atât din rândul laburiștilor (stânga politică), cât și din tabăra conservatoare!

Biserica Anglicană a obiectat spunând că există o convenție ca „parlamentul să nu legifereze în afacerile interne ale bisericii fără acordul acesteia”.

În schimb, Rev. Dr. Ian Paul, un membru evanghelic din sinodul Bisericii Anglicane a descris situația ca fiind o „desfășurare ostilă de forță” din partea inițiatorului legii. El a întrebat retoric: „Oare în care țări din lumea aceasta se mai întâmplă ca puterea seculară să dicteze modul în care se manifestă crezul religios? Lista nu este prea onorabilă.”

Sursa: https://care.org.uk/news/2023/03/mps-want-to-force-the-church-of-
england-to-allow-same-sex-weddings

  1. Împiedicarea creștinilor de a apăra copiii nenăscuți.

Așa-numita rugăciune tăcută (silent prayer) este practicată de multe biserici din Occident care formează echipe de rugăciune în apropierea clinicilor care fac avort. Simpla prezență a creștinilor în preajma acestor clinici este însă întâmpinată cu multă ostilitate verbală sau chiar fizică. Însă, în ultima vreme autoritățile au decis să împiedice acest drept fundamental al cetățenilor de a se ruga în tăcere într-un loc public.

Isabel Vaughan-Spruce din Birmingham, o angajată a unei organizații de caritate a fost arestată în ianuarie 2023 pentru că se ruga în tăcere în fața unei clinici. Cei trei ofițeri au insistat ca să declare în mod expres că se ruga și au arestat-o chiar dacă ea a spus că se ruga doar „în gând”. Actul de arestare a menționat „implicarea într-un act de intimidare a utilizatorilor serviciilor clinicii.”

Deși a fost pusă ulterior în libertate, autoritățile au declarat că poate să fie arestată din nou. Isabel a declarat însă: „Pentru mine este important să ajut femeile care ar renunța la avort dacă ar primi ajutor. Trebuie să știm dacă legea interzice să ne rugăm în tăcere, în gândurile noastre.”

Sursa: https://care.org.uk/news/2023/02/charity-worker-arrested-for-silent-prayer-vows-to-pursue-full-justice

  1. Cenzurarea predicilor și a învățăturii Bisericii

Pastorul german Olaf Latzel a susținut un seminar pentru cupluri în octombrie 2019. El a descris homosexualitatea ca un comportament „degenerativ” și a deplâns ceea ce se întâmplă la parada gay din Berlin, ca fiind un atac satanic împotriva ordinii stabilite de Dumnezeu la creație.

Propria sa biserică, Biserica Protestantă Unită a declanșat o acțiune disciplinară, în timp ce guvernul local a început urmărirea în justiție pentru instigare la ură (hate speech).

Justiția nu a avut o abordare unitară a cazului. În anul 2020, judecătorii l-au condamnat la 3 luni de închisoare și la plata a 8,100 €, însă la apelul care s-a judecat în 2022, judecătoria a revocat sancțiunea.

Biserica în care a predicat pastorul a fost între timp vandalizată de către apărătorii LGBT, iar denominația sa încă nu a stabilit dacă să fie repus în poziția de păstor.

Sursa: https://www.christianitytoday.com/news/2022/may/olaf-latzel-lgbt-hate-speech-sermon-german-trial.html

  1. Lipsa de apărare în fața atacurilor seculariste

În timp ce creștinii sunt hărțuiți dacă vorbesc împotriva homosexualității, ei nu se pot apăra de etichetele și poreclele cu care mass media vrea să îi ducă în derizoriu.

Un caz intens mediatizat în Statele Unite, ajuns până la Curtea Supremă, s-a încheiat cu următorul verdict: O televiziune și un radio creștin nu primit permisiunea să dea în judecată o grupare care face un index al organizațiilor „extremiste”, și care a inclus televiziunea creștină între „grupările care incită la ură” (hate group). Numite de către unii legile de „etichetare” (label laws), acestea sunt foarte permisive atunci când mass media atacă biserica, însă nu pot fi invocate atunci când creștinii se pronunță împotriva nelegiuirii.

Printre organizațiile considerate extremiste a fost inclus și The Family Research Council. Drept urmare, un activist gay a mers la sediul acestei organizații cu un pistol și o cutie cu gloanțe, cu intenția de a ucide. A fost arestat la timp și condamnat la 25 de ani de detenție.

Listele acestea au fost utilizate și de alte organizații pentru a împiedica lucrarea creștină, astfel că Amazon nu le-a permis unor biserici să folosească resursele lor.

Sursa: https://www.christianitytoday.com/news/2022/june/kennedy-coral-
ridge-media-hate-group-splc-thomas-defamation.html

  1. Biblia este etichetată drept o carte ofensatoare

Un caz mai recent care a atras mai multă atenție este cel al unei femei, Päivi Räsänen, membră a parlamentului finlandez, care a fost acuzată de incitarea la ură împotriva unei minorități. Deși inițial cazul a fost clasat, un tribunal superior din Helsinki a redeschis procesul argumentând că „verdictul inițial a fost o eroare”.

Ceea ce este foarte interesant în această speță este că Päivi Räsänen nu este o persoană oarecare, ci a deținut chiar și funcția de ministru de interne al Finlandei! În plus, acuzațiile împotriva ei privesc comentariile pe care le-a făcut despre homosexualitate într-un pliant pe care l-a publicat cu mulți ani în urmă, în 2004! Acest pliant a fost considerat „incitare la ură”.

În fapt, aceasta a caracterizat homosexualitatea ca fiind imorală și anormală. Curtea a decis că aceste opinii sunt „denigrante față de homosexuali.” Procurorul a afirmat că nu poate fi invocată motivația religioasă pentru un „discurs al urii”. Printre acuzații a fost și faptul că a postat pe Twiter un citat din Romani 1:24-27, criticând astfel implicarea Bisericii Luterane din Finlanda în parada gay.

Päivi Räsänen a declarat cu privire la lupta ei: „Convingerile creștine sunt condamnate ca un act criminal în Finlanda zilelor noastre. Dacă pierdem acest proces, oricine va cita sau va predica cuvintele Bibliei, sau va publica materiale pe aceste teme va putea fi pus sub acuzație”.

Sursa: https://www.christianitytoday.com/news/2023/september/finnish-
hate-speech-trial-rasanen-pohjola-appeal.html?utm_source=CT%20Daily%20Briefing%20Newsletter&utm_medium=Newsletter&utm_term=687900&utm_content=14206&utm_campaign=email

  1. Refuzul accesului la serviciile bancare pentru creștinii biblici

Mai mulți creștini și politicieni de dreapta din Marea Britanie au avut parte de o surpriză șocantă atunci când banca lor i-a anunțat că nu mai pot apela la serviciile ei și i-a somat să își închidă conturile.

Nigel Farage, președintele unui partid etichetat ca fiind de extremă-dreapta, a trecut și el prin aceeași experiență. Banca Coutts a justificat acțiunea prin faptul că „opiniile sale sunt contrare poziției băncii, o organizație incluzivă”. Presiunea puternică a opiniei publice a făcut ca decizia să fie schimbată, iar directorul băncii să fie demis.Printre cei care au mai trecut prin această experiență este și un pastor care a fost clientul băncii de peste 50 de ani. Când a primit de la bancă un formular în care a fost rugat să evalueze serviciile, acesta a marcat foarte pozitiv toate serviciile băncii, declarându-se mulțumit. La rubrica „altele”, a menționat doar că nu i-a plăcut implicarea băncii în promovarea agendei LGBT. La scurt timp, a primit un răspuns fără echivoc: să își retragă economiile și să își închidă conturile.

La fel, organizația creștină non profit, Core Issues Trust a fost somată de către Banca Barclays printr-un mesaj să își închidă conturile de la această bancă, în urma presiunii exercitate de către activiștii LGBT. Mike Davidson, președintele CIT, a primit mesaje de amenințare cu moartea din partea acestor grupuri. Acesta a declarat: „Practic, aceasta este o discriminare împotriva dreptului meu la opinie”.

Sursa: https://christianconcern.com/news/were-being-denied-access-to-banking-just-for-holding-a-specific-viewpoint/

  1. Interzicerea acordării de asistență creștină persoanelor LGBT

În ianuarie 2023, guvernul Marii Britanii a anunțat că va interzice prin lege „terapiile de convertire”, un termen care face referire în fapt la eforturile creștinilor de a le arăta victimelor propagandei LGBT o cale de ieșire din această robie. În consecință, dacă o astfel de propunere legislativă se va materializa, creștinii care consiliază, se roagă, postesc sau oferă sprijin unui homosexual sau transgender se fac vinovați de încălcarea legii. Explicația legiuitorului este că această terapie ar putea avea „consecințe nedorite”, o afirmație pe cât de vagă pe atât de cinică, pentru că victimele ideologiei LGBT suferă deja de o mulțime de consecințe grave, conform studiilor de specialitate.

O astfel de lege criminalizează rugăciunea și conversațiile celor care caută o ieșire din legăturile păcatului. Ironia este că tocmai sub pretextul apărării drepturilor omului, guvernele încearcă să limiteze drepturile fundamentale prevăzute de legislație și mai presus de aceasta, de Sfânta Scriptură.

Sursa: https://christianconcern.com/ccpressreleases/christian-concern-
responds-to-governments-conversion-therapy-ban-announcement/

 

source

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Search Window