Cu inimile adânc întristate și cu recunoștință profundă, conducerea Cultului Creștin Penticostal din România își exprimă regretul față de trecerea prea devreme la Domnul a pastorului Romu Mocan. Omagiem o viață de sacrificiu și dedicare, marcată de slujirea credincioasă și împlinirea chemării divine.
 
Pastorul Mocan s-a născut la data de 3 noiembrie 1954 și a plecat în veșnicie la data de 28 ianuarie 2024, la vârsta de 69 de ani.
 
Omul lui Dumnezeu, Romu Mocan a fost o figură ilustră în istoria Cultului Creștin Penticostal din România, iar plecarea sa lasă un gol imens în inimile noastre și în comunitatea creștină penticostală. Timp de patru decenii, în calitate de pastor al Bisericii Penticostale Nr. 1 din Dej, el a condus cu înțelepciune poporul lui Dumnezeu și a fost un bun exemplu pentru credincioși. Iubirea sa pentru Domnul și pentru Biserică l-a făcut să lucreze cu multă pasiune pentru zidirea Împărăției lui Dumnezeu, consumându-și fiecare picătură de energie pentru a împlini chemarea dată lui de Domnul.
 
În plus, pastorul Mocan a făcut parte din cea de-a doua generație de absolvenți ai Seminarului Teologic Penticostal din București, unde și-a consolidat cunoștințele teologice între anii 1980-1984. Prin aceasta, și-a îndreptat pașii spre o slujire profund ancorată în principiile credinței penticostale.
 
La nivel național, pastorul Mocan a ocupat poziții de conducere, fiind vicepreședinte și secretar general al Cultului Creștin Penticostal, dar și secretar al Comunității Regionale Penticostale Cluj. A contribuit la conturarea și promovarea valorilor noastre spirituale în cadrul comunității creștine și în societatea înconjurătoare.
 
Familia pastorului Mocan, compusă din 14 copii și 54 de nepoți, este o mărturie vie a echilibrului pe care a știut să-l păstreze între slujirea publică a bisericilor și responsabilitățile familiale. El a fost nu doar un lider spiritual remarcabil, ci și un model de integritate morală și devotament familial.
 
Evlavia, dreptatea și smerenia au fost reperele vieții sale, iar lupta sa pentru principiile creștine în societatea contemporană rămâne un exemplu de curaj și consecvență. Acum, la plecarea sa în veșnicie, rămânem cu o moștenire spirituală bogată și o amintire plină de respect față de pastorul Romu Mocan și lucrarea sa care a adus mari binecuvântări penticostalismului românesc.
 
Pastorul Romu Mocan a fost slujitorul destoinic care a răspuns chemării divine și și-a dus misiunea până în ultima clipă, lăsând în urma sa o comunitate întristată și recunoscătoare pentru darul pe care l-a avut în persoana sa. În aceste momente dificile și îndurerate, conducerea Cultului Creștin Penticostal din România aduce un profund mesaj de solidaritate și compasiune familiei îndoliate și întregii Biserici care resimte pierderea. Vom păstra vii amintirile care ne pun înainte viața și o slujire exemplară a pastorului Romu Mocan.
 
Cu mult respect și solidaritate,
Conducerea Cultului Creștin Penticostal din România

Comments are closed.

Close Search Window